Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΑΕΚάρα και στην πατρίδα του Φρανκ Κλόπα!

Το 1984 ο ακραιφνής Ενωσίτης Γρηγόρης Κόκκαλης δημιούργησε στο Σικάγο την ΑΕ Κεφαλληνίας (Κεφαλληνιακός) για να θυμίζει την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Η ομάδα ξεκίνησε από την 3η τοπική κατηγορία και ανέβηκε στην 1η μέσα σε τρία χρόνια. Για μια δεκαετία από το 1987 μέχρι το 1997 πρωταγωνίστησε, βγάζοντας εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, πολλοί από τους οποίους φόρεσαν τη φανέλα της Μικτής Σικάγο.

Ο Κεφαλονίτικος σύλλογος κατέκτησε 4 φορές το Cup of Nations. Η συνέχεια της ιστορικής αυτής ομάδας ήρθε το 2009 από τα παιδιά του ιδρυτή της. Γιάννης και Χάρης Κόκκαλης ίδρυσαν την AEK Chicago FC. Λόγω των καιρικών συνθηκών στον δύσκολο χειμώνα στα κεντροδυτικά των ΗΠΑ, η ομάδα δίνει πολλούς αγώνες στο Πρωτάθλημα Κλειστού Ποδοσφαίρου (Indoor Soccer).

Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2011, το 2013, το 2015 και το 2016. Η ΑΕΚ που μετράει πλέον 10 χρόνια ζωής στο Σικάγο έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα σε κανονικό (ανοικτό) γήπεδο το 2012, ενώ τρεις φορές έχει τερματίσει στη 2η θέση και δυο φορές στην 3η.

 Ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της ομάδας, είναι ο γνωστός από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, Ελληνοαμερικανός Φρανκ Κλόπας, ο οποίος επέστρεψε μόνιμα στο Σικάγο όταν έφυγε από την Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Λεπτομέρειες για την ΑΕΚ Σικάγο θα βρείτε στην 2η έκδοση του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που θα κυκλοφορήσει σύντομα με επικαιροποιημένο υλικό. Οι 302 ΑΕΚ του κόσμου, έγιναν 331! Και η ΑΕΚάρα από το Σικάγο είναι μια από αυτές.


Η πιο φανατική παρέα υποστηρικτών της ΑΕΚ Σικάγο! 
Γεωργία Κόκκαλη 13 ετών, Μαρίνα Κόκκαλη 12
και στη μέση ο Γρηγόρης Κόκκαλης 7 χρόνων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκρίθηκε στο Κύπελλο Αυστραλίας η ΑΕΚ!

Χωρίς αγώνα προκρίθηκε η AEK Waverley Wanderers στην επόμενη φάση του FAA Cup της Αυστραλίας...